ΕΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

project 70%   –   Νερό, Μνήμη και Τέχνη

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν 24 Μαίου 2019.

Πολυχώρος TRII ART HUB

Πεζόδρομος Δράκου 9 / Κουκάκι – Μετρό Φιξ

Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά: 14:00-22:00

Σάββατο & Κυριακή: 12.00-20.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Από την Παρασκευή 24 Μαΐου έως και την Τρίτη 4 Ιουνίου, στο νεοκλασικό κτίριο του Πολυχώρου Trii Art (πεζόδρομος Ιασίου 16, Κολωνάκι, Μετρό Φιξ) θα πραγματοποιηθούν δράσεις, εργαστήρια και ομιλίες, με επίκεντρο την εικαστική έκθεση «70%- ΝΕΡΟ ΜΝΗΜΗ ΤΕΧΝΗ».

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα, ατομικά και συλλογικά, τα οποία δημιουργήθηκαν στα καλλιτεχνικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του project 70%-  Νερό, Μνήμη και Τέχνη. Στα εργαστήρια συμμετείχαν πολλά και διαφορετικά άτομα (νέοι, παιδιά, ηλικιωμένοι), μη καλλιτέχνες αλλά και κάποιοι νέοι καλλιτέχνες, και είχαν ως στόχο την επαφή τους με τον υπέροχο κόσμο της σύγχρονης τέχνης μέσα από εικόνες και δραστηριότητες που αφορούσαν σε διαφορετικά πεδία της, όπως βίντεο, φωτογραφία, ζωγραφική, κατασκευές, εγκαταστάσεις, κολάζ, κλπ.

Στόχος της έκθεσης και των δράσεων που θα τη συνοδέψουν είναι αφενός η ευαισθητοποίηση και η  καλλιέργεια  περιβαλλοντικής συνείδησης  του κοινού σχετικά με το νερό  και αφετέρου να πραγματοποηθούν κάποιοι από τους στόχους μας που αποτελούν και τους καταστατικούς μας σκοπούς όπως η εκπαίδευση του κοινού στην σύγχρονη τέχνη, η στήριξη των νέων καλλιτεχνών, η ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου της τέχνης κλπ.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης (ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ) περιλαμβάνουν:

Ομιλίες του καθηγητή Μάνου Στεφανίδη, Τίτλος της ομιλίας: 70% Νερό, Ζωή, Τέχνη.

In situ Εικαστικό happening / Δημόσια υπαίθρια δράση.
Τίτλος Δράσης: Η Πυθία του Αρχιπελάγους – Λάλον ύδωρ
Η δράση είναι εμπνευσμένη από την Υδρομαντεία, την αρχαία μαντική τέχνη και έχει στόχο, μέσω της σύγχρονης τέχνης-εγκατάστασης, να επαναπροσδιορίσει τη σχέση μας με τη φύση, να επισημάνει ότι το νερό έχει γλώσσα, μπορεί να δημιουργήσει μνήμες και μέσω της δόνησης να μας δώσει πληροφορίες προτείνοντας νέους τρόπους συνύπαρξής μας με το φυσικό περιβάλλον.
Επιμέλεια: Νίκος Σταθόπουλος

Εκτέλεση δράσης: Νίκος Σταθόπουλος, Λίλα Καρατζά, Ιωάννα-Μαρία Γιακουμάκη

The Body -visual art Performance
Leading Artists: Evan Siemens and Yannis Adoniou
Project Dates: 24th-04th of May/June .
Residency 24th-04nd of May

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Μαΐ 24 2019 - Ιούν 04 2019

ΩΡΑ

Σάββατο & Κυριακή: 12.00-20.00
2:00 pm - 10:00 pm

Cost

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

More Info

Read More

To trii.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.