ΠΕΤΡΑ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ

Home  |  ΠΕΤΡΑ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ

ΠΕΤΡΑ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ

Η Πέτρα Αγαθοκλέους γεννήθηκε το 1991, στην Μπελίτσα της Βουλγαρίας.

Σπούδασε στην Εθνική Ακαδημία Καλών Τεχνών (NAA) στη Σόφια, στην ειδικότητα «Ζωγραφική», στο ατελιέ του καθηγητή Valentin Kolev. Συγχρόνως παρακολουθούσε μαθήματα για δεύτερο πτυχίο στην ειδικότητα «Θεωρία και Πρακτική της Εκπαίδευσης στην Τέχνη».

Αποφοίτησε το 2014 με άριστα και στα δύο πτυχία. Την ίδια χρονιά έγινε δεκτή στην Εθνική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Σόφιας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ζωγραφικής και για το επόμενο ενάμιση χρόνο σπούδασε στο ατελιέ του καθηγητή Bozhidar Boyadzhiev.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Σόφια όσο και σε άλλες πόλεις της Βουλγαρίας. Μερικές από αυτές ήταν : έκθεση «Αrt Galleries Assembly» στο Εθνικό Παλάτι Πολιτισμού στη Σόφια (2015) , έκθεση στην γκαλερί «Contrast» (2015) , έκθεση στο Mini Art Fest στην γκαλερί «Underground» κ.α.

Το 2016 αποφοίτησε με άριστα από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα και κέρδισε τον διαγωνισμό της Εθνικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Σόφιας για καθηγητές και φοιτητές, ο οποίος της εξασφάλισε την διαμονή της στο Cité Internationale des Arts στο Παρίσι, για δύο μήνες κατά το έτος 2017.

Το 2018 συμμετείχε στο πρόγραμμα «Erasmus for Υoung Εntrepreneurs» , με σκοπό την εκπαίδευση της στην διαχείριση πολυχώρου/γκαλερί. Μέσω του προγράμματος αυτού συνεργάστηκε με το Trii Art Hub στην Αθήνα.

 

Περισσότεροι Καλλιτέχνες

Illustration by: TRII

To trii.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.