Yannis Adoniou

Home  |  Yannis Adoniou

Yannis Adoniou

Ο Γιάννης Αντωνίου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε χορό στην Κρατική Σχολή Χορού Κ.Σ.Ο.Τ. και είναι απόφοιτος της σχολής της όπερας του Αμβούργου. Χόρεψε στα Κρατικά Μπαλέτα του Αμβούργου, του Osnabruck και της Βόννης.

Μετά από πρόσκληση του χορογράφου Alonzo King ταξίδεψε στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής όπου χόρεψε ως σολίστας με την ομάδα του Lines Ballet και της όπερας του Σαν Φραντσίσκο.

Το 1998 δημιούργησε τον καλλιτεχνικό οργανισμό KUNST-STOFF, που η βάση του είναι οι παραστατικές τέχνες.
Σαν Χορογράφος, έχει δημιουργήσει έργα για ομάδες χορού, όπερας και ταινιών. Παράλληλα με το χορογραφικό του έργο, έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Αμερικής, όπως, University of Utah, Lines Ballet/Dominican University, Cornish College, Florida State University και άλλα.

Aπό το 2015 ο Γιάννης Αντωνίου έχει την έδρα τoυ στην Αθήνα όπου ξεκίνησε το project Scale # 1:100 (Σύγχρονο Θέατρο) & Scale # 2:100 | Ο Λαβύρινθος της Κυψέλης και έχει λάβει υποστήριξη από τον Oργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης NEOΝ.

Το τελευταίο του έργο Portrait of unknown man παρουσιάστηκε στο μουσείο Μπενάκη στο projerct AS ONE με την υποστήριξη του οργανισμού ΝΕΟΝ και ΜΑΙ (Ινστιτούτο Marina Abramović). Το AS ONE ήταν η μεγαλύτερη διοργάνωση για την performance στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Από το 2016 είναι καλλιτεχνικός σύμβουλος και δάσκαλος Μπαλέτου στην Επαγγελματική Σχολή Χορού, Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte της Τατιάνας Λοβέρδου.

 

Περισσότεροι Καλλιτέχνες

Antonis Maros
| ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ - ΕΡΓΑ | ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Yannis Adoniou
| ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ - ΕΡΓΑ | ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Illustration by: newsphone

To trii.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.